01 July 2010

EUROPEISKA UNIONEN AB

Jag har märkt en viss förvirring hos mina yngre liberala kollegor och tänkte försöka ge mig på lite peptalk och vägledning:

Ok, Tänk "
EUROPEISKA UNIONEN AB" som ett aktiebolag.

European Round Table of Industrialists är styrelsen, EU parlamentet är det där jobbiga facket vars representanter man måste muta (som kongressen i USA). Internationell banker, investmentbolag och asrika svin (eller svinrika as) är aktieägare och alla andra som bor inom EUs gränser är antingen potentiell arbetskraft eller ett stort jävla problem (som man kan t ex testa nya innovativa mediciner på).

Det medför ju rätt påtagliga förändringar i hur vi ser på världen jämfört med tidigare. Vi är inte längre instängda i den lilla stalinistiska ankdammen Sverige utan nu kan alla få jobba för det sexiga "EUROPEAN UNION" (som i sin tur konkurrerar med McCHINA, INDIA Inc och USA Inc) Va, det är väl mycket tuffare?

Så några visdomsord till alla ungdomar som simmar omkring bland de hungriga hajarna i den "fria inre marknaden" och tittar avundsjukt upp i den till bristningsgränsen fulla livbåten (stalinistiska folkhemmet) där det finns demokrati, a-kassa, fackförening, fast anställning och pension (jävligt fet sådan hos de som är utrustade med fallskärm) och så vill gärna ha en plats dom med;

- Som modern globaliserad marknadsliberal ska man inte gå och längta till nåt gammalt socialistiskt folkhem och vara obekväm och gnälla på problem (det heter inte "problem" det heter "utmaning") utan istället vara positiv, social och utåtriktad. Dessutom krävs att man kan vara rörlig och flexibel och kunna flytta dit jobben finns!

Man kan jobba ideellt på ett telemarketingföretag Indien och successivt jobba sig upp till en timlön eller t ex hyra ut sig till kinesiska företag som hyr vita långnäsor för att öka sin konkurrenskraft, eller så kan man hyra ut sin livmoder till pensionerade barnlösa karriärkvinnor i Florida, jobba som Au Pair i Ryssland eller varför inte sälja av en njure eller lever eller två? Möjligheterna är obegränsade...! Men man måste vara flexibel och positiv.


Lycka till! Ni är alla vinnare!



(Jag hoppas inte de sålt "EUROPEISKA UNIONEN AB" till Kina innan jag hunnit posta det här.)