14 January 2011

Kriget mot tillväxten

E24: Revoltera mot elbolagen
"Den svenska elmarknaden är ett skämt, ett mycket cyniskt skämt. Vattenfalls, Fortums och Eons dominans har skapat ett oligopol som satt elmarknaden ur spel. "

Vilken orättvis och feg attack på framgångsrika entreprenörer som bara gör sitt bästa för att skapa välstånd och tillväxt! Ett bolags uppgift är att maximera sin vinst och det är väl inte mer än naturligt att de då marknadsjusterar elpriserna om de anser att de inte får ut tillbörlig ersättning för sina produkter.

"Dessutom betalar vi moms på el vilket innebär att statens inkomster ökar på vår bekostnad ju mer elpriset stiger. Internationalens fjärde strof om det statliga skatteförtrycket har aldrig känts så aktuell som nu."

 "Att utländska elbolag som Eon och Fortum suger ut oss må vara svårt att angripa, de är ju i sin fulla rätt, men att folkets eget Vattenfall leder processen är svårare att acceptera."  

Som jag förklarade i kommentarsfältet på E24 så är naturligtvis lösningen på detta att göra oss av detta statsförtryck och sälja ut Vattenfall till t ex Fortum, Eon eller det långt mer fria Kina, så att inte svenska  staten ska sko sig på oss, utan vinsten helt och hållet går till de som förtjänar det nämligen hjältarna i de privata bolagsstyrelserna.


"Om alla Vattenfalls kunder struntar i att betala elräkningen i februari så kommer både politiker och elbolaget till slut förstå vidden av missnöjet", skriver Tomas Linnala. 

Det är ett jättebra förslag! Som det kommer att svida för Vattenfall att se Eon och Fortum göra rekordvinster när alla Vattenfalls kunder sitter arga i mörkret och protesterar!