06 August 2010

Barnarbete kan stoppas!!

GP - Barnarbete kan stoppas
"Coop köper varor från omkring 1 300 fabriker i Sydostasien. Flest fabriker finns i Kina, men affärer görs i fler länder. Arbetsmiljö och arbetsvillkor i dessa följs upp.


En del av detta redovisas i företagets hållbarhetsredovisning. I nio av tio fabriker har man upptäckt olika brister i arbetsmiljön, anställda jobbar länge, misstanke om tvångsarbete förekommer och barnarbete har avslöjats. Med de fabriker som inte fyller kraven bryts affärerna, i andra följer man upp förbättringsarbete som behöver göras. Så agerar ett företag som vill ta ansvar"
--------
Ansvar, vilket ansvar? Det enda ansvar de har är att göra en fet vinst och ge oss billiga grejor! Och det säger sig själv att vuxna arbetare är både dyrare och jobbigare att ha att göra med än barnarbetare. De strejkar ju och svänger sig med svåra ord som "Corporate Social Responsibility" och ska ha lön och sånt.

Nej jag håller med Johan Norberg;
"I am the advocate of socially irresponsible corporations. When a friend of mine saw on my web site that I was going to give a speech with the title “Why corporations shouldn’t be socially responsible” he was shocked."


I believe in the freedom of corporations and consumers to make their own decisions.

Om jag hade haft ett stort företag hade jag också flyttat iväg från den svenska fackmaffian till Asien och ställd inför valet mellan en dyr jobbig fackansluten och en liten timid tioårig asiatiska är ju valet självklart!


Coop-varor och barnarbete