29 December 2007

Marknadsstaten igen

”Extremt allvarligt för personliga integriteten”
"Varje gång du är ute på nätet lämnar du spår. Det finns bevis för vilka sajter du varit inne på, vem du har mejlat och om du har laddat ner en film eller musik.

De så kallade IP-adresserna, eller de nummer en person får vid varje besök på nätet, går att spåra av till exempel polis. Men i dag är det bara tillåtet om någon misstänks för ett brott som kan ge mer än två års fängelse.

Nu kan det bli enklare. Enligt ett utredningsdirektiv som tidningen Riksdag och Departement har läst vill regeringen ge polisen möjlighet att spåra IP-adresser även vid mindre allvarliga brott. I direktivet vill man också se om polisen kan få rätt att spåra uppgifterna även ”innan det finns någon skäligen misstänkt gärningsman.” Det vill säga i rent spaningssyfte."

Multinationella företag måste skyddas från antikapitalistiska terrorister som fildelare och vänsterbloggare! Gör man bara sin plikt som konsument och inte sprider eller involverar sig i en massa antikommersiella aktiviteter har man ju inget att frukta.

Och precis som Lockheed Martin tar så väl hand om vår post här i Sverige skulle man ju kunna tänka sig att RIAA eller MPAA övervakar och lagrar all vår elektroniska kommunikation, i förebyggande syfte. Det skulle ju göra det hela mycket billigare för svenska skattebetalare och dessutom avlasta polisen!

DE AB1 AB2 Expressen DN