20 January 2008

Konkurrenskultur

"– Han är en person med starka åsikter och som inte räds debatter. Därför är det inte så förvånande att det blir debatt. Men jag tycker att det är viktigt med en fri debatt där olika åsikter och perspektiv kommer fram, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (m).

Hur gick det till när du fick frågan?
– Kulturministern ringde och frågade om jag var intresserad. ”Det vore kul, men det får du aldrig igenom”, sa jag. Men två veckor senare ringde hon och sa att det var klart. "

Kulturminister Lena Adelsohn von Liljeroth hade den goda idén att utse Sir Johan Staël von Holstein som ledamot i styrelsen för Statens kulturråd. Jag har tidigare påpekat ett skriande behov av reformer!

Kultur är ju något så abnormt överskattat och i verkligt behov den nyliberala yxan! Speciellt bra är kulturministerns hörselskada, som garanterar att inte musiker kommer att åtnjuta protektionistiska subventioner i det svenska kulturlivet. Och Staël von Holsteins kompletta ointresse för kultur (förutom värdet på hans konstsamling) garanterar också att ingen annan heller kommer att få några fördelar eller socialistiska bidrag.

DN1 DN2 Sydsvenskan SvD