29 January 2008

NEO Sanningar

Därför är jag republikan by Sofia Nerbrand

"Hur kan man inte vilja ha en demokrat i Vita huset? Framför allt av utrikespolitiska skäl. De demokratiska kandidaterna konkurrerar om att vara mest protektioniska."

- Medan däremot republikanerna tävlar om vem som är minst protektionistisk, som tydligt framgår av Wall Street Journal i rubriker som "Republicans Grow Skeptical On Free Trade" och "Pain From Free Trade Spurs Second Thoughts"

"Förra veckans börsfall påminde om USA:s betydelse för den globala ekonomin. Tvärnitar amerikanerna och går i protektionistisk riktning, bromsar de den goda utvecklingen runt om på jorden."

- Så det var ju en hemsk tur att den kinesiska kommunistdiktaturen med sina statliga bolag kom till undsättning; Sovereign wealth funds save Wall Street

"Amerikas betydelse som supermakt kan inte nog betonas och uppskattas. Föreställ er en värld som i stället dominerades av Ryssland, Kina eller Pakistan."

- Kinas position som ekonomisk supermakt har ju inte på något sätt nåt att göra med att alla amerikanska jobb flyttar dit och därmed stärker både deras ekonomi och försvarsbudget och gör att de drar i från USA. Och Pakistan förvagas ju naturligtvis av de miljarder USA pumpar in i landet.

"USA har synder på sitt samvete, men är ändå världens starkaste och viktigaste kraft för demokratisering och mänskliga rättigheter. Det är helt centralt att Amerika inte vänder sig inåt, och lämnar omvärlden i sticket."

- USA är ju numera världsberömt för sin demokrati och mänskliga rättigheter och hyllas ju av massor av människorättsorganisationer som t ex; Amnesty, Human Rights Watch och Privacy International

"Invasionen av Irak blev tyvärr inte en framgångssaga med fred och snabbt utvecklad demokrati, men det vore förödande för Iraks folk och USA:s ställning i världen om alla amerikanska styrkor lämnade landet inom sexton månader, vilket Barack Obama kräver. Då skulle Irak med hög sannolikhet förvandlas till en fullskalig krigszon där shiiter och sunnimuslimer dödar varandra en masse och staten riskera att helt falla sönder."

Det måste naturligtvis vara amerikansk militär närvaro som stabiliserar landet eftersom amerikaner ju är kända för sina språkkunskaper i arabiska och sin stora respekt för arabisk kultur och sen är de ju helt opartiska när det gäller landets oljetillgångar.

"På flera inrikes- politiska områden står Hillary Clinton och Barack Obama till vänster om svensk socialdemokrati."

- Ja, det har du helt rätt i!

"Men det finns riktigt bra republikanska ledare: Rudy Giuliani står för en liberal linje både i frågor som rör utrikespolitik, ekonomi och livsstil och förespråkar bland annat fri abort."

- Och att alla neokonservativa krigshetsare bakom bush nu står bakom Giuliani är ju inte fy skam heller, då kan man ju räkna med att Irans olja befrias på ett lika lyckat sätt som Iraks om han blir president.

(Det är inte så svårt att lista ut var inspirationen kommer från när det gäller NEO)

SvD