25 March 2007

Antisemitism är Good!

Antisemitism är jäkligt bra att använda när man inte längre kan komma på några bra argument till försvar av atomvapen, mänskliga sköldar, lönnmord, klusterbombningar av civila, apartheid, berlin murar, "jewish supremacy", skjutövningar 9-åriga skolflickor , brott mot Geneve konventionen, FN resolutioner eller olagliga ockupationer.

Man behöver inte säga mer när man har målat ut sin debattmotståndare som inget mindre än nynazistisk koncentrationslägervakt vars mål är att utrota alla judar - om de har mage att våga kritisera den av G-d utvalda heliga judiska staten.

För argument som att "det står i bibeln" att G-d valt ut det judiska folket att härska i "mellanöstern" i ett stor-israel som sträcker sig från Egypten till Eufrat biter inte riktigt på sekulariserade västerlänningar som inte öppnat en bibel sedan religionsundervisningen. Där är fundamentalistiska kristna mycket mer öppna för denna typ av argumentation.

Nej "antisemit" fungerar fortfarande väldigt effektivt och man kan t om använda det på självhatande judiska förrädare med. Lysande!

Men det hade varit ännu bättre om man kunde göra kritik av Israel olagligt, som t ex förintelseförnekelse är i vissa länder.

EU kommer till hjälp;

Den moderna antisemitismen utger sig ofta för att vara kritik av Israel eller av sionismen. Det är en vanlig taktik, speciellt bland grupper som tillhör den politiska vänstern.
EU:s centrum för övervakning av rasism och främlingsfientlighet, EUMC, ger följande exempel på denna typ av antisemitism:

1. Att hävda att staten Israel är ett rasistiskt projekt.

2. Att jämföra Israels politik med Nazitysklands.

3. Att göra alla judar kollektivt ansvariga för Israels agerande.


Det gör att många judar själva enligt EUMCs definition är antisemiter. Kan det bli mer perfekt?

(Via Biology & Politics)




Andra bloggar om: , , , , , , ,

Intressant?