06 March 2007

Dubbelmoral is Good!

Nu anklagas Wiehe inte bara för att vara diktaturkramare utan dessutom för att vara en kapitalistisk diktaturkramare som gör affärer på kommunismen;

Wiehe och kommunismen som affärsidé

"Mikael Wiehe har sedan länge gjort den politiska ideologin med beteckningen revolutionär kommunistisk, marxist-leninistisk till sin egen affärsidé! Och på den (kommunistiska) affärsidén lever han ett gott (kapitalistiskt) liv!"


Dubbelmoralens dag
"När han körde sin solopryl fick han gråsossarna i publiken med sig när han talade om "jag betackar mig för den modertata utopin". Gråsossarna satt med sina, av gula Blend, rosslande skratt och nickade med sina hemmanentade hår samtidigt som Wiehe taxerade ut ett av de högsta gagerna som fanns just då. Vi pratar 1992-93 nånting och han tog 70-80 000 för att stå och predika ensam på scen.
Året efteråt spelade Hoola. De var den dyraste akten den sommaren."

Dubbelmoral när det gäller diktaturer tjänar svenska företag väldigt, väldigt bra på!
Så det är lite märkligt att beskylla Mikael Wiehe för något som har varit en fin svensk tradition sedan Hitler och förmodligen långt tidigare, och något som inte kunde ligga mer i tiden;

Svenska rekordvinster i Kina
"PEKING. Svenska företag i Kina har aldrig tidigare gjort så stora vinster som i år. De har aldrig haft så aggressiva planer på investeringar och nyrekryteringar som nu."

Regeringen vill skicka svenska företag till Kina
Regeringen vill skicka svenska företag till Kina 2006-12-16 Exportrådet får 680 000 kronor av regeringen för ett projekt som ska analysera affärsmöjligheterna i Kina för små- och medelstora företag.

Svensk rusning till Kina
"Aldrig tidigare har så många svenska företag etablerat sig i Kina som under de senaste två åren, och takten ökar.
Nu startar ett svenskt företag i Kina var fjärde dag."

Och jag har inte ens nämnt svensk vapenhandel till diktaturer...