04 March 2007

Kill the poor!

När nyliberalismens vindar drar över världen så har kanske några undrat vad man ska göra med det stora antalet fattiga och hemlösa som är det oundvikliga resultatet av ökande inkomstklyftor och nedmonterat socialt skyddsnät.

Kanske kan svaret hittas som så många gånger tidigare i det stora landet i väst, där nu några handlingskraftiga ungdomar kommit på lösningen;

"Tonåringarna roar sig – med att slå ihjäl hemlösa"
"De delade några öl med den hemlöse mannen och började plötsligt reta honom. På skoj, som Nathan Moore säger till CNN.
Mobbningen eskalerade till misshandel med bland annat järnrör och basebollträn. Till slut stack en av pojkarna, Andrew Ihrcke, en kniv i Baum – och smetade in hans ansikte i avföring.
– Sedan lämnade vi honom under ett plastskynke och åkte till McDonald’s för att äta en bit, berättar Nathan Moore för CNN."

CNN skriver;

"A National Coalition for the Homeless report says last year, there were 122 attacks and 20 murders against the homeless, the most attacks in nearly a decade. (Coalition report on 2006 homeless attacks)"

Det låter som ju som en naturlig spinoff på dokusåpor som Robinson, Jackass eller Bumfights

Happy slapping är ju inte alls så underhållande som snuffmovies som också många amerikanska soldater har upptäckt och kan säkert fungera både som prime time underhållning och ett sätt att minska fattigdomen i världen.