26 March 2007

Finns Kina?

"Vänstervåg i repris

Fidel Castro har fått politisk draghjälp av Venezuelas president Hugo Chávez. De två förstärker varandra så att ett plus ett inte längre är lika med två."

"Vänstervågen böljar än en gång in över Latinamerika. Hur långt den når, hur många länder den sveper med sig, och hur mycket fattigdom och sargade demokratiska rättigheter den lämnar efter sig återstår att se. "

Att var tredje jordbo bor i en kommunistdiktatur som inte kommer att demokratiseras på 100 år och kommer vara jordens största ekonomi år 2026 med hjälp av svenska och utländska multinationella företag, är det ju märkligt att man inte nämner.


Venezuela har 25 miljoner invånare, Kuba 11 miljoner och Kina 1,3 miljarder.

Så om man nu är på korståg mot socialism eller kommunism så är denna
partiella blindhet extremt märklig.

Sen verkar Kina vara på väg från maoismen mot samma socialism som Kuba eller Venezuela - Chávez säljer olja till USA och väst för att finansiera socialismen i Venezuela och Hu Jintao säljer arbetskraft till USA och väst för att finansiera den kinesiska.

Och Kina har ju klart deklarerat att det är socialism de strävar efter, inte någon liberal "demokrati" som vi nyliberaler blivit indoktrinerade att tro ;

China promises socialism for 100 years
"China's prime minister promised to maintain "socialism for 100 years" yesterday as the Communist Party tried to play down media discussion of political reform."

Annars är väl skillnaden mellan Kuba/Venezuela och Kina, förutom billig arbetskraft, att Chávez och Castro inte avrättar 3 människor om dagen som man gör i Kina.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
Intressant?