22 February 2007

Bibliotek is Bad!

"Avgift på boklån

Få svenska samhällsinstitutioner väcker så ömma känslor som bibliotek. Otaliga är de personliga vittnesmålen om hur biblioteket varit en dörröppnare; vägen till bildning och upplysning, inte minst för dem som haft en mindre privilegierad uppväxt. De fria svenska folkbiblioteken har en symbolisk laddning som överbryggar politiska blockgränser. De är en bild av ett Sverige vi tycker om att framhålla; ett demokratiskt land som sätter informations- och yttrandefrihet högt på agendan. "



Att det fortfarande finns "Folkbibliotek" kvar är skandal!

"Folkbibliotek" - denna socialistiska dinosaurie från den stalinistiska stenåldern är inget annat än ett kommunistiskt undergrävande av den fria marknaden.

Vill man ha böcker så får man betala för det ur egen ficka! Att "låna ut" filmer, böcker och CD-skivor gratis leder till att små bokhandlare, skivaffärer och video affärer utsätts för en orättvis statssubventionerad konkurrens och borde bli lika olagligt som all annan fildelning och piratkopiering!

Inte nog med det "allemansrätten" finns också kvar!

"Allemansrätten", vad är det om inte ren socialism? Om jag äger mark så är det jag som ska bestämma över den, ingen annan! Och jag ska ha rätt att skjuta varenda hippie terrorist som försöker tälta på min mark!

Och allt vatten borde också privatiseras! Om jag har en sjö så ska jag kunna ta betalt om någon ens tittar på den!



Andra bloggar om: , , , , , ,