27 February 2007

Förvirring is Good!

Per Alhmark kritiserar Carl Bildts ohämmade kapitalism;

"Förbluffande är att också folkpartiet står där med skammen. Detta parti har förr med medkänsla och ursinne markerat sin åsikt inför koloniala, etniska eller ideologiska massmord, inte minst i tredje världen. I dag låter man en arrogant före detta högerledare tala också för det liberala partiet.

Om folkpartiet med sin tystnad i utrikespolitiken vill visa att alliansen är viktigare än liberalismen kommer det i så fall att ske till priset av nya valnederlag."

"..Det som ändå ger hopp om folkpartiets framtid är främst att två unga liberaler och idealister bland riksdagsmännen tycks känna samma motvilja. Birgitta Ohlsson har gång på gång tvingat Bildt att försvara sina bisarra utspel. Fredrik Malm har i Expressen visat varför utrikesministern måste avgå om han fortsätter som hittills."

Ja, Fredrik Malm har ju verkligen tagit ställning mot massmord, kolonialism och neokonservativa tankesmedjor...

Hans uttalande; "USA in i Iran" och "Västbanken och Gaza ockuperades av Israel i hopp om att kunna förhandla fram fred" är ju tydliga uttalanden mot den kolonialism som Bildts amerikanska tankesmedjor företräder.

Bara att han på sin blogg länkar till Heritage Foundations "Freedom House" och till MEMRI är ju klara indikationer på att dessa "unga liberala idealister" står för en HELT annan utrikespolitisk agenda än Bildt...

(Bildts brott och den ENDA skillnaden mellan Fredrik Malm och Bildt är ju egentligen att Bildt velat ställa krav på Israel - och det kan ju inte tolereras;)

"Carl Bildts inställning till Israel och konflikten i Mellanöstern ligger nära de socialdemokratiska föregångarnas. I ett tal i Madrid häromdagen upprepades det klassiska kraven på Israel."

Ahlmark kritiserar också Reinfeldts brist på Pro-Israel aktivism;

"... aldrig har jag läst ett så intetsägande, meningslöst och okänsligt anförande som Reinfeldts inför Stockholms fullsatta synagoga den 27 januari i år."


USA in i Iran var har jag hört det innan?

"In the end, if Iran threatens U.S. vital national interests*, the hard-line government in Tehran should have no doubt that the United States has the capacity and the will to use all the instruments of national power, including military force, to defeat that threat. The United States should be prepared both to preempt and to retaliate against any threats to its citizens and property or those of its allies." - The Heritage Foundation

(* Dvs USAs oljeintressen i mellanöstern)

"Aldrig har det blivit tydligare att liberaler i dag är så kluvna att de riskerar att gå av på mitten. Å ena sidan omfattar man Bildts principer - invadera och tjäna pengar - och å andra sidan är man humanliberal och vill med rena händer kunna fördöma folkmordet i Darfur och den ryska regimen. Det är en olösbar ekvation ..."



Precis, "War is Good" men det är mycket bättre att kalla det "frihetssträvan" - om man ska sälja in det hos "unga liberala idealister"..