26 November 2007

Etik is Bad!

Timbro: Etiska krav drabbar fattiga
"De fattiga får betala när företagen vill vara etiska. Det anser Timbro, som tycker att Sida ska sluta sponsra granskning av svenska företag.

Miljöregler, lönesättning och gemensamma standarder gör att det blir allt svårare att göra affärer i utvecklingsländer, säger tankesmedjan Timbros chefsekonom Fredrik Erixon."
"- Jag hoppas att företagen och allmänheten vaknar upp och inser vad som håller på att hända, säger Henderson, när han gästar Stockholm på inbjudan av Timbro. (David Henderson från Westminister Business School)

Han anser att företagen håller på att glömma bort vad som är deras huvuduppgift, att skapa värde åt aktieägarna. I sin iver att framstå som goda drar företagen på sig en massa onödiga kostnader. Aggressiva frivilligorganisationer har tvingat in företagen i ett hörn.
- I slutändan kommer det att göra oss alla fattigare, säger David Henderson."


Jäpp, får man inte ha slavarbetare och släppa ut skit så finns det ju ingen poäng att flytta företag utomlands!
Och använder inte vi barnarbetare så kommer nån annan att göra det eller så kommer dom att bli prostituerade.

(Och det är inte bara slavarbete på bomullsplantager som är bra. Tänk på att vi skulle alla leva under ett globalt islamistiskt kalifat om USA inte kunde outsourca sin tortyr till egypten, syrien, jordanien och andra trevliga regimer!)

AB AB2 DN1 DN2 SvD DI XP